Urządzenia i Akcesoria
Bulion rybny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
600 g
Składniki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
50 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
50 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
20 g masła
-
50 g białego wina, wytrawnego
-
1 łyżeczka estragonu, suszonego
-
1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
-
6 ziaren ziela angielskiego
-
2 liście laurowe, suszone
-
500 - 600 g rybich ości i głów z dowolnych ryb słodkowodnych, oczyszczonych (patrz wskazówka)
-
1400 g wody
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 600 g
Białko
21.3 g
Kalorie
1394.2 kJ /
333 kcal
Tłuszcz
17.4 g
Błonnik
9.6 g
Węglowodany
22.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA RYBY!
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa rybna z pulpetami z karpia
2 godz.
Gulasz jagnięcy (spezzatino)
1 godz. 45 min
Koncentrat bulionu z kaczki
20 min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 min
Chowder z ryb słodkowodnych
1 godz. 30 min
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35 min
Cebule faszerowane wątróbką
1 godz. 55 min
Szaszłyki z miecznika z sosem teriyaki
40 min
Pak choi na parze z sezamem i sosem sojowym
40 min
Kiszony kalafior w różowej marynacie
45 min
Azjatyckie curry z dynią i żeberkami
1 godz. 40 min
Zupa miso
45 min